ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

همه چیز در مورد رشته شنوایی سنجی + رتبه و درآمد

همه چیز در مورد رشته شنوایی سنجی + رتبه و درآمد

یکی از رشته‌هایی که برای داوطلبان رشته‌ی تجربی ارائه می‌شود، رشته‌ شنوایی سنجی است. همانطور که از اسم این رشته پیدا است، کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند به سنجش توانایی شنوایی در افراد مختلف می‌پردازند و وظیفه‌ی آن‌ها، حفظ سلامت گوش و کشف اختلالات شنوایی است.

از آنجایی که هر فرد قبل از انتخاب رشته باید کاملا با مسیری که قرار است در آن قدم بگذارد آشنا باشد، تصمیم گرفتیم تا در این مطلب از آکادمی پلیکان به معرفی رشته شنوایی سنجی بپردازیم و آن را از جهت‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار دهیم؛ اگر شما نیز در مورد این رشته کنجکاو هستید، به هیچ عنوان این مطلب را از دست ندهید!

برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با وارد کردن شماره تماس خود در فرم زیر با مشاورین پلیکان در تماس باشید.

مشاوره رایگان پلیکان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

با چه رتبه‌ای می‌توان در رشته شنوایی سنجی قبول شد؟

اولین سوالی که برای هر داوطلب پیش می‌آید، این است که آیا با رتبه‌ای که کسب کرده امکان پذیرش در رشته‌ی مورد نظرش را دارد یا خیر؟ با مشاهده جدول‌های زیر به راحتی می‌توانید متوجه شوید که آیا امکان قبولی در این رشته را دارید یا خیر؟

لازم به ذکر است که رتبه‌های زیر، همگی مربوط به کنکور سال ۱۴۰۱ می‌باشند.

  • منطقه یک

رتبه‌ی داوطلب

دانشگاه

۴۰۳۷

علوم پزشکی ایران
۴۶۶۱

علوم پزشکی شیراز

۴۷۵۵

علوم پزشکی زاهدان

همانطور که مشاهده می‌کنید با این که این رشته شنوایی سنجی می‌تواند آینده‌ی شغلی جذابی داشته باشد اما داوطلبان زیادی سمت آن نرفته و حتی با رتبه‌های حدود ۵۰۰۰ نیز امکان قبولی در این رشته را دارید.

  • منطقه دو

رتبه‌ی داوطلب

دانشگاه

۷۰۳۹

علوم پزشکی جندی شاپور

۷۴۵۴

علوم پزشکی اراک

در مورد منطقه دو نیز شرایط مانند منطقه یک می‌باشد و برای پذیرش در رشته شنوایی سنجی، نیاز به کسب رتبه‌های برتر نیست.

  • منطقه سه

رتبه‌ی داوطلب

دانشگاه

۳۹۷۵

علوم پزشکی اراک

۴۴۲۱

علوم پزشکی اصفهان
۵۲۵۴

علوم پزشکی جندی شاپور

۵۳۵۵

علوم پزشکی اراک

در این بخش سعی کردیم تا بیش از پیش شما را با حدود رتبه‌هایی که در رشته شنوایی سنجی پذیرفته شده‌اند آشنا کنیم. همانطور که قبل‌تر گفته شد، از نکات جذاب این رشته می‌توان به این موضوع اشاره کرد که با وجود بازار کار عالی، داوطلبان تمایل زیادی به انتخاب شنوایی سنجی ندارند و این موضوع سبب می‌شود تا فرصت خوبی برای رتبه‌های متوسط ایجاد شود.

با چه رتبه‌ای می‌توان در این رشته قبول شد؟

میانگین درامد رشته شنوایی سنجی حدوداً چقدر است؟

از دیگر موضوعاتی که برای داوطلبان اهمیت بالایی دارد، این است که آیا رشته‌ای که به آن وارد می‌شود از درامد خوبی برخوردار است یا خیر؟ در مورد درآمد رشته شنوایی سنجی می‌توان گفت که میزان درآمد این رشته تا حد زیادی به شرایط شما بستگی دارد؛ این که آیا مطب خصوصی خود را داشته باشید یا این که برای ارگان‌های دولتی و خصوصی کار کنید می‌تواند تاثیر بالایی بر درامد نهایی شما بگذارد؛ همچنین میزان سابقه کاری که دارید نیز تاثیر بالایی بر روی درآمد شما خواهد گذاشت.

به طور کلی می‌توان گفت که یک کارشناس شنوایی سنجی می‌تواند حداقل ماهانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان کسب درآمد کند که این مقدار برای شخصی که تازه وارد بازار کار می‌شود مبلغ خوبی است.

درامد رشته شنوایی سنجی حدودا چقدر است؟

آیا بازار کار رشته شنوایی سنجی اشباع شده است؟

به هیچ عنوان! بازار کار همیشه ظرفیت پذیرش کارشناسان شنوایی سنجی بیشتری را دارد و شما می‌توانید بلافاصله پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوید. کلینیک‌ها، بیمارستان‌ها، مجتمع‌های توان‌بخشی و بسیاری از ارگان‌های دیگر به کارشناسان شنوایی سنجی نیاز داشته و آن‌ها را استخدام می‌کنند.

از دیگر نکات قابل توجه در مورد بازار کار رشته شنوایی سنجی می‌توان به این اشاره کرد که شما با دریافت مدرک کارشناسی، ۶ سال سابقه کار در تهران یا ۴ سال سابقه کار در شهرستان‌ها می‌توانید نسبت به تاسیس مطب یا مرکز شنوایی سنجی خصوصی خود اقدام کنید. این قابلیت را شاید بتوان بزرگترین مزیت رشته شنوایی سنجی دانست.

آیا بازار کار رشته شنوایی سنجی اشباع شده است؟

رشته شنوایی سنجی در کدام دانشگاه‌ها ارائه می شود؟

رشته‌ی شنوایی سنجی تقریبا رشته‌ای جدید و نوپا می‌باشد. این رشته برای اولین بار در سال ۱۳۵۲ به دانشگاه‌های ایران راه پیدا کرد و تا سالیان زیادی فقط در مقطع کارشناسی ارائه می‌شد؛ سپس در سال ۱۳۷۱ مقطع کارشناسی ارشد این رشته نیز راه اندازی شد و شروع به کار کرد.

امروزه تقریبا دانشگاه‌های زیادی این رشته را ارائه می‌دهند. دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی در لیست زیر آورده شده‌اند:

  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی اراک
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی بابل
  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

به طور کلی تعداد ۱۱ تا از دانشگاه‌های ایران این رشته را ارائه داده و نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می‌کنند.

دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی کدام هستند؟

نظرات دانشجویان رشته شنوایی سنجی

شاید بهترین راه برای شناخت یک رشته گوش دادن به نظرات دانشجویانی است که در این رشته تحصیل می‌کنند. با شنیدن نظرات دانشجویان رشته شنوایی سنجی به دو نتیجه‌ی کلی در مورد این رشته می‌رسیم که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

  • تسلط بر زبان انگلیسی، علاقه به درس فیزیک و همچنین فیزیولوژی

طبق صحبت‌های دانشجویان رشته شنوایی سنجی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید هنگام ورود به این رشته آن را در نظر بگیرید میزان تسلط شخص به زبان انگلیسی می باشد و اگر بر این زبان تسلط نداشته باشید ممکن است در طول تحصیل دچار مشکل شوید.

همچنین دروس فیزیک و فیزیولوژی بخش بزرگی از این رشته را تشکیل داده و در صورتی که به این دروس علاقه نداشته باشید، تحصیل در رشته شنوایی سنجی می‌تواند سخت باشد.

  • نیاز به دقت و نظم بالا

دانشجویان رشته شنوایی سنجی معتقدند که برای پیشرفت در این رشته باید از دقت و نظم بالایی برخوردار باشید؛ با توجه به این که برای شناسایی اختلالات شنوایی نیاز به تفسیر و نتیجه‌گیری از آزمایش‌های مختلف دارید، لازم است تا به شدت دقیق باشید و در کارتان از نظم بالایی برخوردار باشید.

نظرات دانشجویان رشته شنوایی سنجی

مزیتی که هیچکس در مورد آن صحبت نمی‌کند!

یکی از مزایای رشته شنوایی سنجی که شاید افراد کمتری در مورد آن صحبت کنند، این است که دانشجویان این رشته برخلاف رشته‌هایی مانند پرستاری از آرامش روان بیشتری برخوردار هستند. شما قرار نیست به عنوان کارشناس شنوایی سنجی با رخدادها و اتفاقات ناگوار برخورد داشته باشید و همین امر سبب می‌شود که سختی کار یک کارشناس شنوایی سنجی بسیار کمتر از سختی کار پرستاران باشد؛ با این که درآمد آن تقریبا در همان بازه است.

آیا با رشته شنوایی سنجی امکان مهاجرت وجود دارد؟

از دیگر مسائلی که امروزه برای داوطلبان از اهمیت بالایی برخوردار است، بحث مهاجرت می‌باشد. افراد تمایل دارند تا رشته‌ای را انتخاب کنند که امکان مهاجرت داشته باشد تا اگر تصمیم به رفتن از کشور گرفتند بتوانند تصمیم خود را عملی کنند.

در مورد مهاجرت رشته شنوایی سنجی می‌توان گفت که امکان مهاجرت تحصیلی و کاری هم به کشورهای اروپایی و هم به کشورهای آمریکا و کانادا، برای شما فراهم خواهد شد. این کشورها نیز سالانه به تعداد زیادی کارشناس شنوایی سنجی نیاز دارند و از همین رو اگر قصد مهاجرت نیز دارید رشته شنوایی سنجی می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

آیا با رشته شنوایی سنجی امکان مهاجرت وجود دارد؟

هوش مصنوعی و آینده شغلی رشته شنوایی سنجی

یکی از نگرانی‌هایی که امروزه برای بسیاری از افراد پیش آمده است، این است که هوش مصنوعی تا چه مقدار می‌تواند آینده شغلی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد؟ آیا ممکن است که این تکنولوژی نوظهور به کلی نیاز به متخصصان یک رشته را از بین ببرد؟

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که هوش مصنوعی به هیچ عنوان نمی‌تواند آینده شغلی رشته شنوایی سنجی را تحت تاثیر قرار دهد. گزارشات و نتایج آزمایشات پیچیده‌‌ای که از بیماران دریافت می شود حتماً باید توسط یک نیروی انسانی متخصص تحلیل شوند و هوش مصنوعی نمی‌تواند از پس این کار بر بیاید؛ البته شاید در طولانی مدت ابزارها و نرم‌افزارهایی ابداع شوند که به وسیله هوش مصنوعی کار کارشناسان شنوایی سنجی را راحت‌تر کنند؛ اما به طور کلی هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین متخصصان شنوایی سنجی شود.

سؤالات متداول

تفاوت رشته شنوایی سنجی و شنوایی شناسی در چه چیزی است؟

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که در واقع هر دو عبارت به یک رشته اشاره می‌کند و تفاوتی در آن‌ها وجود ندارد.

برای قبولی در رشته شنوایی سنجی چه رتبه‌ای نیاز است؟

خوشبختانه رقابت بر سر قبولی در این رشته چندان زیاد نیست و قبولی در آن با رتبه زیر 5000 نیز امکان پذیر است.

آیا امکان جایگزین شدن متخصصین شنوایی سنجی با هوش مصنوعی در آینده وجود دارد؟

خیر؛ اما قطعاً در آینده هوش مصنوعی به نوعی پیشرفت خواهد کرد که کار متخصصان این رشته را راحت‌تر کند.

برای مشاوره امتحان نهایی با این شماره ها با ما در تماس باشید

تماس با پلیکان

اخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

felis diam dictum id ultricies porta. Lorem Praesent Nullam Donec pulvinar efficitur.
فروشگاه
0 آیتم همه محصولات انتخاب شده در سبد خرید
حساب کاربری من